Концерт клавирског трија
Клавирски трио основан је крајем 2011. године. Годину дана касније уписују специјалистичке студије камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Ладислава Мезеија.

У уторак 26. марта 2013. године у Универзитетској галерији у 20 часова наступио је клавирски трио у саставу: Наташа Живић - флаута, Алан Томић - виолончело и Јована Стојановић - клавир.

Програм концерта:

Friedrich Kuhlau, Trio sonata opus 119, G-dur
- Allegro moderato
- Adagio patetico
- Rondo

Philippe Gaubert, Trois Aquarelles
- Par un clair matin
- Soir d' Automne
- Serenade


Claude Debussy, Premier Trio en Sol
- Andantino con moto allegro
- Scherzo-Intermezzo, Moderato con allegro
- Andante espressivo


Биографије извођача:

Живић Наташа је рођена 13. фебруара 1989. године у Приштини. Музичко образовање започела је 2000. године у музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Краљеву у класи проф. Сање Лазовић на одсеку - флаута. Након убрзано завршене ниже музичке школе уписује и средњу школу у истом граду а 2004. године прелази у музичку школу „др. Милоје Милојевић“ у Крагујевцу, где 2007. године завршава средње музичко образовање у класи професора Кароља Марочика. Исте године уписује основне академске студије на Филолошко–уметничком факултету у Крагујевцу у класи професора Кароља Марочика и Јаноша Балинта као гостујућег професора, које у року завршава 2011. године. Због тренутног непостојања мастер академских студија за флауту у Крагујевцу, а у жељи да не прекида континуирани рад са дугогодишњим професором, Наташа по завршетку основних студија уписије мастер академске студије камерне музике у Београду које завршава 2012. године у класи професора Ладислава Мезеиа. За време свог школовања учествовала је на бројним фестивалима и такмичењима широм земље на којима је освајала награде као солиста и камерни извођач.

Алан Томић рођен је 1984. године у Крагујевцу. Музичко образовање започео је са шест година у родном граду, где је завршио нижу и средњу музичку школу у класи професора Боже Сарамандића. Током школовања похађао је стручне курсеве у оквиру летњих и зимских музичких радионица код професора Ивана Кучера (Украина), и наступао је на многим концертима и градским свечаностима (''ОКТОХ'', ''Мајске концертне свечаности''), као и на такмичењима у земљи и иностранству, где је освајао бројне награде. 2000. године уписује Факултет музичке уметности у Београду - наставно одељење у Крагујевцу, у класи професора Реље Ћетковића, а дипломирао је 2005. године у класи професора Милутина Младеновића, са средњом оценом 9,63 и највишом оценом на дипломском испиту.

Јована Стојановић рођена је 1982. године у Крагујевцу. Нижу музичку школу уписује у класи проф. Драгане Димић а завршава у класи проф. Светлане Миливојевић. Средње музичко образовање наставља у класи проф. Снежане Крстић и дипломира у класи проф. Виолете Васиљевић. Редовне студије клавира уписује и завршава на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Рите Кинке. Похађала је мајсторске курсеве код еминентних пијаниста и професора: Јуриј Кот, Константин Богино, Валериј Сигаљевич. Учествовала је на домаћим и међународним такмичењима где је била и награђивана. Као солиста и клавирски сардник наступала је у градовима широм Србије: Крагујевац, Нови Сад, Београд, Ниш, Зрењанин... Од 2005. године ради као професор у Музичкој школи „др Милоје Милојевић“.
Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Концерт клавирског трија
Концерт клавирског трија
http://4.bp.blogspot.com/-KG7oKAm48lg/VZurjmYDXvI/AAAAAAAABYw/B2sZAnrBxGM/s640/klavirski_trio_plakat.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-KG7oKAm48lg/VZurjmYDXvI/AAAAAAAABYw/B2sZAnrBxGM/s72-c/klavirski_trio_plakat.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2015/07/blog-post_81.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2015/07/blog-post_81.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали