Концерт Игора Лазића и Милоша Вељковића
У Универзитетској галерији у понедељак 26. октобра 2015. године у 19 часова наступили су Игор Лазић (хорна) и Милош Вељковић (клавир)

На програму су биле композиције Франсиса Пуланка, Карла Марије фон Вебера, Лудвига ван Бетовена и Јозефа Габријела Рајнбергера.

Милош Вељковић (1980. Књажевац) је завршио Факултет Музичке Уметности у Београду 2004. године у класи проф. Александра Шандорова. Постдипломске студије завршава у Кристиансанду, Норвешка, 2005. године (класа проф. Trygve Tredal и проф. Sigurd Slattebrekk) као стипендиста Владе Краљевине Норвешке.

Концертну каријеру је започео реситалом у Народној библиотеци Србије 2001. године. Од тада је остварио преко стотину наступа, углавном као члан разних камерних састава, од стандардних ( клавирски трио, клавирски квинтет, клавирски секстет) до нестандардних и савремених. Као студент постдипломских студија у Норвешкој наступио је као солиста са Симфонијским оркестром Кристиансанда, свирајући Клавирски концерт број 2, Сергеја Прокофјева. Извођачки је претежно оријентисан ка савременој уметничкој музици. Наступао је у Србији, Босни и Херцеговини, Норвешкој, Немачкој и Холандији. У Србији, у сарадњи са својим колегама, претежно изводи камерну и клавирску музику српских аутора, како композитора старије и средње, тако и композитора младје генерације. Учествовао је у поставци опере „Don Giovanni“ (W.A.Mozzart) на БИТЕФ-у. Наступао је и на многим концертима у оквиру БЕМУС-а, Трибине композитора, фестивала КОМА, у пројекту сарадње српских и немачких композитора „Звучни шнајдерај“, као и на концертима у организацији САНУ (концерт поводом десетогодишњице смрти Енрика Јосифа, концерт клавирске музике Василија Мокрањца) и СКЦ Београд (у оквиру обележавања годишњице Милоша Црњанског).

Остварио је снимке за САНУ, издавачку кућу Oboe classics из Велике Британије, као и за Радио Београд. Такодје се бави примењеном и електронском музиком. Аутор је оригиналне музике за три филма, два позоришна комада и неколико рекламних кампања. Добитник је награда на такмичењима у земљи и иностранству, као и носилац награда додељених из фондова „Emil Hajek“ и „Марија Михајловић“, Факултета Музичке Уметности у Београду.

На Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу у звању доцента предаје камерну музику.

Игор Лазић је рођен 1978.године у Београду. Хорну је почео да свира са десет година у класи проф. Зорана Мрдјеновица. Студирао је у класи проф. Стјепана Рабузина на Факултету музичке уметности у Београду. Студије наставља на Високој школи за музику у Тросингену (Немачка) у класи професора Франсис Орвала, где завшава највиши ниво студија (solistische ausbildung). Године 2013., докторирао је из области камерне музике са темом „Тембровска разноликост хорне у камерном ансамблу са дрвеним дувачким инструментима“. Од 2001.године до 2011. године је био соло хорниста Београдске филхармоније и у том периоду је сарађивао са светски познатим именима као што су Зубин Мехта, сир Невил Маринер, Карл Антон Рихенбахер, Најџел Кенеди, Сара Ченг, Марта Аргерич, Максим Венгеров, Хансјорг Шеленбергер, Милан Турковић, Штефан Дор, Радован Влатковић, Херман Бауман, Радек Баборак и други.

Доцент је на катедри за камерну музику Факултета музичке уметности у Београду на којој ради од децембра 2003. године. Учествовао је у раду бројних камерних ансамбала, као што је Београдски квартет хорни, Тросинген Брасквинтет, „Pulank Bleserkvintet“, “Isang Jun” ансамбл (ансамбл нове музике), ансамбл “Алтемузик” (ансамбл ране музике). Лета 2001. године учествовао је у летњој турнеји Gustav Maler Jugend Orkester-a, под диригентском палицом Ивана Фишера и Франца Велсер Места. Од 1995. године наступа као солиста са камерним и симфонијским оркестрима у земљи и иностранству.
Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Концерт Игора Лазића и Милоша Вељковића
Концерт Игора Лазића и Милоша Вељковића
http://2.bp.blogspot.com/-1t6yaqYue_s/VjCoTs8fplI/AAAAAAAACNk/CIud-Wc89CI/s640/koncert_26.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-1t6yaqYue_s/VjCoTs8fplI/AAAAAAAACNk/CIud-Wc89CI/s72-c/koncert_26.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2015/10/blog-post_18.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2015/10/blog-post_18.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали