Реситал Милана Миладиновића



Страст, мистика екстаза - омаж Александру Скрјабину

Реситал - предавање поводом 100 година од смрти генијалног руског композитора, Универзитетска галерија 09. јун 2015. године у 19 часова

Пијаниста Милан Миладиновић одржаоје  реситал Страст, мистика екстаза, предавање поводом 100 година од смрти генијалног руског композитора Александра Скрјабина, у Универзитетској галерији у уторак, 9. јуна 2015. године, у 19 часова.

Милан Миладиновић је пијаниста и предавач, доцент на Академији уметности у Новом Саду за предмете Клавир и Историја клавирског извођаштва. Добитник је бројних награда и признања на домаћим и интернационалним такмичењима. Средњу музичку школу је завршио у Нишу у класи проф. Боривоја Младеновића. Основне и магистарске студије завршио је на АУНС у класи проф. Светлане Богино, а затим је дипломирао на УДК Берлин у класи проф. Фабио Бидинија. Добитник је стипендија DAAD, Yamaha и Краљевског дома Карађорђевића. 
Имао је преко 200 стандардних реситала у земљи и иностранству,бројне наступе са оркестрима и сарађује са бројним еминентним уметницима у камерној музици. Поред предавања на међународним и домаћим стручним конференцијама и фестивалима, одржао је велики број тематских реситала-предавања. Ово је идеална форма да се студенти, али и најшира публика, упознају са делима и да им се приближи класична музика. Циљ је да се разбију предрасуде да је класична музика нешто тешко и недоступно, чак елитистично. У својим реситалима-предавањима које је Миладиновић држао широм света (на српском, енглеском и руском језику) успешно је промовисао овај концепт и приближио публици дела најзначајнијих страних, али и наших композитора. 

Милан Миладиновић је учествоавао на бројним хуманитарним концертима, водио успешну десетогодишњу акцију за куповину концертног клавира у родном Нишу,а био је први донатор за клавир у Крагујевцу и имао част да први одсвира реситал на том клавиру. 

Александар Скрјабин (1872-1915) је генијални руски композитор, чија се стогодишњица од смрти обележава ове године у свету. Као један од најиновативнијих и најконтраверзнијих композитора имао је велики утицај на музику XX века. Најпре је стварао под снажним утицајем Шопена, а затим је његов стил прошао кроз еволутивни пут од симболизма са елементима импресионизма све до авангарде, обједињујући музику и филозофију. 

На овом реситалу-предавању, пијаниста Миладиновић је публику провео кроз ову фасцинантну стваралачку трансформацију која је повезана и са филозофијом, теозофијом и руским мистизмом, а у реситалу су укључена најзначајнија дела овог руског генија из сва три његова стваралачка периода.
Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Реситал Милана Миладиновића
Реситал Милана Миладиновића
http://1.bp.blogspot.com/-toH01FQKTYg/VjCjsob79JI/AAAAAAAACLM/LYrS_vb_yRk/s640/plakat_milan_miladiunovic.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-toH01FQKTYg/VjCjsob79JI/AAAAAAAACLM/LYrS_vb_yRk/s72-c/plakat_milan_miladiunovic.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2015/10/blog-post_89.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2015/10/blog-post_89.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали