Концерт уметника из Јужне Кореје и Црне ГореУ Универзитетској галерији, 14. јула 2015. Године, наступили су уметници из Јужне Кореје – виолинисткиња YOUNG JU LEE, флаутиста GIUP SUNG и пијанисткиња Ведрана Ковач (Хрватска / Црна Гора)

Након уметника из Румуније, Бугарске, Норвешке, Шпаније и Аустрије у Универзитетској галерији наступили су уметници из Јужне Кореје и Црне Горе. Флаутиста Giup Sung, виолинисткиња Young Ju Lee и пијанисткиња Ведрана Ковач, у оквиру своје европске турнеје, у Универзитетској галерији извели су композиције Чајковског, Баха, Франка, Флорова, Пуланка и Доплера. 

YOUNG JU LEE, виолина (Јужна Кореја) је завршила дипломске и постдипломске студије на Државном Конзерваторијуму Чајковски у Москви, у класи професора Игора Фролова. Током свог школовања победила је на Сиберијском међународном такмичењу младих гудача у Русији и на Кембриџовом међународном такмичењу гудача у Сједињеним Америчким Државама. Свирала је на реситалима и концертима са истакнутим уметницима и ансамблима у престижним концертним дворанама. Била је концертмајстор поводом двадесетогодишњице дипломатских односа између Кореје и Русије. Свирала је у камерним ансамблима на музичким фестивалима широм света изводећи квартете Шостаковича и Бетовена. Тренутно је предавач у Међународној средњој уметничкој школи у Пениел-у, концертмајстор бусанског Националног симфонијског оркестра I Kyungnam симфонијског оркестра, а такође је и члан Белита квартета, Виртуосо ансамбла и Еум трија. 

GIUP SUNG, флаута (Јужна Кореја) је рођен у Бусану (Република Кореја) и дипломирао је на музичком одсеку Уметничког Универзитета у Бусану. У Немачкој, у Келну, је завршио смерове за флауту и камерну музику. Наставио је своје образовање похађајући течаје за флауту код великих музичара овог инструмента. Поред редовне концертне активности у својој земљи, свирао је реситале и камерну музику на концертним сценама у Европи, као и у Кини и Јапану. Тренутно је члан Удружења кореанских флаутиста и АФФ-а. Предаје на бусанском Националном Универзитету, Kyungsung Универзитету и Silla Универзитету. 

ВЕДРАНА КОВАЧ (клавир) рођена је у Подгорици, почела је музичко образовање у музичкој школи Васа Павић, а дипломирала клавир на Московском конзерваторијуму П. И. Чајковски у класи проф. Л. Н. Наумова. Специјалистичке студије је похађала у Имоли (Италија) где се усавршавала код познатих пијаниста као што су: Ф. Скала, Л. Берман, Р. Рисалит. Мајсторске курсеве је похађала код: В. Ашкеназија, З. Кочиш, А. Лукесинија, Е. Голандског, С. Ковачевић. Наступа широм свијета као солиста и са оркестрима: Државним руским симфонијским оркестром, Руским државним симфонијским оркестром, Московском филхармонијом, Руским симфонијским оркестром, Оркестром Musica Viva, Кјушу симфонијским оркестром, Словенском филхармонијом у најпрестижнијим дворанама у Русији, Хрватској, Црној Гори, Италији, представила се публици САД-а, Холандије, Немачке, Аустрије, Грчке и Кипра. Њена делатност укључује снимке, за РТВ куће у Русији, Црној Гори и Италији, као и ЦД-ове за дискографске куће Култура у Москви и Довани у Швајцарској. Добитник је награда на клавирским такмичењима у Италији, Русији и Црној Гори. Године 2006. била је финалисткиња Међународног такмичења Ђина Бахауер у Јути (САД) клавир.

Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Концерт уметника из Јужне Кореје и Црне Горе
Концерт уметника из Јужне Кореје и Црне Горе
http://1.bp.blogspot.com/-ixBAXLHFXSo/VjCl5dmVwGI/AAAAAAAACLg/PSWy5BdQItE/s640/slika_14072015_01.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-ixBAXLHFXSo/VjCl5dmVwGI/AAAAAAAACLg/PSWy5BdQItE/s72-c/slika_14072015_01.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2015/10/blog-post_92.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2015/10/blog-post_92.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали