Трибина о књижевним идолима, Ломпар и ГаталицаУ Универзитетској галерији у Крагујевцу, 29. новембра 2016. године, одржана је трибина под називом "О књижевним идолима". Учесници трибине били су Мило Ломпар и Александар Гаталица док је модератор био Карло Астрахан, председник Удружења уметника Србије.

У оквиру пројекта Културни Шок, а у сарадњи са Удружењем уметника Србије, у Универзитетској галерији у Крагујевцу пред великим бројем посетилаца, стручне јавности, студената и професора Универзитета у Крагујевцу, одржана је трибина под називом "О књижевним идолима". Учесници трибине били су господин Мило Ломпар - историчар књижевности, филозоф, професор и председник Задужбине Милоша Црњанског и господин Александар Гаталица - писац, преводилац са античког грчког језика и музички критичар. Модератор трибине био је господин Карло Астрахан, председник поменутог удружења. 

Господа Гаталица и Ломпар говорили су о великанима српске и светске књижевности који су својим делима утицали на младе писце. Посетиоци су учесницима постављали питања о актуелностима у књижевном животу Србије. Након тога организован је и коктел за присутне.


Мило Ломпар, рођен 19. април 1962. у Београду, је српски историчар књижевности, филозоф, професор и председник Задужбине Милоша Црњанског.

Мило Ломпар је дипломирао на Филолошком факултету у Београду,, (Група за југословенске књижевности и Општу књижевност). Докторирао је на истом факултету тезом о Историјском, поетичком и књижевном наслеђу XVIII и XIX века у позним делима Милоша Црњанског пред комисијом коју су чинили академик Никола Милошевић, проф. др. Јован Деретић и проф. др. Новица Петковић. На Филолошком факултету у Београду професор је предмета Српска књижевност XVIII и XIX века и Културна историја Срба. Био је генерални директор Политике а.д. 2005 – 2006.


Александар Гаталица (Београд, 1964) српски је писац, преводилац са античког грчког језика и музички критичар. У Београду је дипломирао 1989. општу књижевност и теорију књижевности, са старогрчким језиком .

Као писац појавио се у српској књижевности 1993. године и до сада објавио једанаест књига. Проза Александра Гаталице преведена је на десет европских језика. Проза Александра Гаталице објављивана је у свим књижевним часописима у некадашњој Југославији и Србији.

Члан је Српског књижевног друштва.
Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Трибина о књижевним идолима, Ломпар и Гаталица
Трибина о књижевним идолима, Ломпар и Гаталица
https://3.bp.blogspot.com/-nEUWeEDwyik/WDgIRBMPVhI/AAAAAAAAJn0/ASCIgNcC6DsiYFmqU2UPuxitzra-fj6RACLcB/s640/elektronska.png
https://3.bp.blogspot.com/-nEUWeEDwyik/WDgIRBMPVhI/AAAAAAAAJn0/ASCIgNcC6DsiYFmqU2UPuxitzra-fj6RACLcB/s72-c/elektronska.png
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2016/11/blog-post_25.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2016/11/blog-post_25.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали