Промоција књиге „Моћ вокалне технике“ и концерт


У Универзитетској галерији, у среду 21. јуна 2017. године у 19 часова, биће одржана промоција књиге мр Весне Аћимовић „Моћ вокалне технике“, која ће бити обогаћена и музичким програмом ауторке.На промоцији књиге „Моћ вокалне технике“ говориће аутор мр Весна Аћимовић и Јелена Глушица, музиколог.

Књига „Моћ вокалне технике“ је по обиму практикум за студенте певања, али по форми, квалитету и начину излагања је зачетак једног обимног уџбеника. Ауторка мр Весна Аћимовић, уметница са педагошким знањем и искуством, је по систему уџбеника обрадила све елементе, од историје певања до савета који се односе на здравље и одржање добре кондиције и снаге како би организам певача имао довољно енергије да произведе добар и жељени звук. Ова књига ће послужити студентима као добра основа за стицање знања из вештине певања.

„Вишегодишње бављење педагошким радом на предмету Соло певање у МШ „ Исидор Бајић“ у Новом саду инспирисало је ауторку да почне да се бави истраживањем специфичности вокалне технике. Стручности која је показана у овом приручнику свакако је допринело и искуство које је мр Весна Аћимовић стекла као дугогодишњи наставник на предметима Основе вокалне технике и Методика наставе соло певања на Академији уметности Универзитета у Новом саду.

Приручник се састоји од осам поглавља који обухватају најзначајније појмове из области вокалне технике које би требало да проучи свако ко има претензије да користи глас, као и начин на који се негује тај „најплеменитији инструмент“, речи су мр Милице Стојадиновић, шефа Катедре за соло певање, редовног професора Академије уметности Универзитета у Новом Саду .

У музичком делу програма учествоваће Весна Аћимовић (сопран) и Маја Грујић (клавир).

На програму ће се наћи одабрана дела славних југословенских аутора, као што су Милан Пребанда, Петар Коњовић, Борис Папандопуло, Антон Лајовиц, Станојло Рајичић и други.

Гост вечери биће Војислав Спасић, тенор.

КОМЕНТАРИ

Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Промоција књиге „Моћ вокалне технике“ и концерт
Промоција књиге „Моћ вокалне технике“ и концерт
https://3.bp.blogspot.com/-71Us7RzEmIM/WUfuQBDPIAI/AAAAAAAAL7I/S0JOINNJuYIdNIeKSN7XfMeZ1vAKbn1wgCLcBGAs/s640/21%2Bkoncert.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-71Us7RzEmIM/WUfuQBDPIAI/AAAAAAAAL7I/S0JOINNJuYIdNIeKSN7XfMeZ1vAKbn1wgCLcBGAs/s72-c/21%2Bkoncert.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2017/06/blog-post_19.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2017/06/blog-post_19.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали