Концерт Ивана Јотића и Наталије Младеновић

Фаготиста Иван Јотић и пијаниста Наталија Младеновић наступили су 5. марта 2020. године у Универзитетској галерији. На програму су биле композиције Коха, Тансмана, Арнолда и Елгара.

Овим концертом свечано је отворена нова концертна сезона у Универзитетској галерији. У богатој концертној сезони која је пред нама, крагујевачка публика биће у прилици да прати квалитетан и разноврстан музички програм. 

Следећи концерт биће одржан у четвртак 26. марта. Наступиће Вида Вујић (виолончело) и Јасна Туцовић (клавир).


Наталија Младеновић је запослена као виши музички сарадник на Катедри за гудачке инструменте Факултета музичке уметности у Београду. Почела да учи клавир са пет година у Самари (Русија). Са седамнаест година је примљена на Московски државни конзерваторијум „Чајковски”, где је студирала у класи Ларисе Дједове, Ирине Осипове и Јевгенија Малињина. Дипломирала је 1996. године са одличним успехом и стекла звање магистра уметности. Освојила је награде на међународним такмичењима „Петар Коњовић” у Београду и „Рубинштајн” у Паризу.

Наступала је широм некадашњег Совјетског Савеза, Немачке, Швајцарске, Француске, Бугарске, Данске, Црне Горе, Хрватске. Као солиста наступала је са оркестром Самарске филхармоније и Симфонијским оркестром РТС, под управом Ангела Шурева и Бојана Суђића. Сарађивала је са многим истакнутим музичарима и учествовала је на фестивалима: БЕМУС, НОМУС, НИМУС, међународном „Чело фесту”, као и на Међународној трибини композитора.

Иван Јотић је запослен као доцент на Катедри за дувачке инструменте на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевацу. Музичку школу је завршио у Београду, где је и дипломирао на Катедри за дувачке инструменте Факултета музичких уметности у класи проф. Мирка Исаеског. Од почетка школовања добитник је више првих награда и признања на такмичењима и фестивалима у СФРЈ.

Члан је Симфонијског оркестра РТС и остварује сарадњу са бројним другим оркестрима. Наступајући као члан ансамбала „Жебељан” и „Оркестра без граница”, извео је преко стотину концерата у иностранству, као и многобројне концерте у земљи. Као солиста на фаготу сарађује са диригентима (М. Јагушт, Б. Суђић, Ј. Алијев, С. Јовановић, Р. Гато и другима). Иван Јотић изводи и модерна дела за контрафагот, представљајући га као солистички инструмент. Наступао је на многим престижним фестивалима у Француској, Немачкој, Аустрији, Шведској, Шпанији, Италији, Словенији, Хрватској, Румунији, Грчкој и Кини.


Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Концерт Ивана Јотића и Наталије Младеновић
Концерт Ивана Јотића и Наталије Младеновић
https://1.bp.blogspot.com/-Bz2eXL-ml8I/Xl9kqFIjRLI/AAAAAAAATcA/qI-3rYbNL1k-jhXKXVTmefcgPOYO6PSOwCLcBGAsYHQ/s640/PRIPREMA%2BZA%2BSTAMPU%2Bjpg-01-01.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Bz2eXL-ml8I/Xl9kqFIjRLI/AAAAAAAATcA/qI-3rYbNL1k-jhXKXVTmefcgPOYO6PSOwCLcBGAsYHQ/s72-c/PRIPREMA%2BZA%2BSTAMPU%2Bjpg-01-01.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2020/03/blog-post.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2020/03/blog-post.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали