„Вече соло песама и арија” на Универзитетској летњој сцени








Пред крагујевачком публиком на концерту „Вече соло песама и арија”, који је 9. септембра 2022. године одржан у Универзитетској галерији у оквиру летње сезоне концерата, наступили су:

Стеван Јовановић, баритон, Нина Зубац и Дуња Јованчевић, сопран, уз клавирску сарадњу Вељка Стојановића и Милице Букарице.

Уз надахнуто извођење уметника, публика је имала прилику да ужива у вокалној и музичкој интерпретацији сегмента из опера и збирки песама еминентних страних и домаћих стваралаца.


Назив концерта: „Вече соло песама и арија”


Уметници ће извести сегменте из опера и збирки песама еминентних страних и домаћих стваралаца.



Програм концерта:


Стеван Јовановић, баритон

Алесандро Страдела: Помилуј, Господе
Волфганг Амадеус Моцарт: Арија Фигара из опере ,,Фигарова Женидба”
Волфганг Амадеус Моцарт: Арија Грофа из опере ,,Фигарова Женидба”
Франц Шуберт: Краљ Вилењака
Франц Шуберт: Серенада

Нина Зубац, сопран

Ђакомо Пучини: Да, зову ме Мими, арија из опере ,,Боеми”
Расина: Не замерите
Антонио Вивалди: Нека засија син прелепо начеља, арија из ораторијума ,,Јудитин Тријумф”

Дуња Јованчевић, сопран

Шарл Гуно: Ах, како је смешно! Арија из опере ,,Фауст”
Франц Шуберт: Куда? , песма из циклуса ,,Лепа млинарица”
Роџер Квилет: Неверна чобаница, песма из циклуса ,,Седам Елизабетанских мелодија’’
Петар Коњовић: Три пут ти чукна, песма из збирке косовских песама (Опера „Коштана”)


Клавирска сарадња:

Вељко Стојановић
Милица Букарица


БИОГРАФИЈЕ УМЕТНИКА:


Стеван Јовановић је рођен 09.11.1992. године у Крагујевцу. Завршио је нижу и средњу музичку школу „Др Милоје Милојевић” у Крагујевцу на одсецима хармоника, музички сарадник – теоретичар и вокално-инструментални смер соло певање у класама Весне Ђурђевић и Љубице Гашпаровић. Дипломирао је на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу на Одсеку за музичку педагогију и теорију и стекао звање дипломирани теоретичар уметности и на Одсеку за соло певање у класи ванредног професора мр Марине Трајковић – Биџовски, као и мастер академске студије. У току свог досадашњег образовања осваја бројне награде у Србији. Наступао је и освајао бројне награде са хоровима „Октоих”, „Лицеум” и „Крагујевачко певачко друштво” као хорски певач и солиста у Србији (Крагујевац, Нови Сад, Београд) и иностранству (Турска, Аустрија, Румунија, Немачка, Босна и Херцеговина). Истакао се као солиста вокално-инструменталног дела „Страдање по Матеју” композитора Илариона Алфејева. Током студија се истакао у главној улози у студентској представи „Мокрањац у нас, сада и заувек” која је изведена у Крагујевцу, Београду и Новом Саду. Певао је улогу Грофа Алмавиве у опери „Фигарова Женидба”, као и улогу Гримбалда у семи-опери Хенрија Персела „Краљ Артур”. Тренутно сарађује са продукцијом „Opera Nova” као солиста и као члан оперског хора. Члан је мушког вокалног састава „Квинтет” који је основан са циљем да се промовише хорска литература кроз различите аранжмане. Похађао је мајсторски курс соло певања Ксеније Лукић (Немачка) и Араика Авањана (Грузија). Сарађује са диригентима: Милоје Николић, Катарина Станковић, Каталин Тасић, Александар Спасић, Ђорђе Цатић, Немања Митрашевић,Марко Нешић, Урош Степановић.

Нина Зубац своје музичко образовање започиње у Београду, у музичкој школи „Станковић” 2014. године. Са 18 година уписује Слобомир П Универзитет у Бијељини, након чега наставља школовање на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Добитница многих првих награда на међународним такмичењима, како у земљи тако и у иностранству, Бугарској, Румунији, Русији... Са ансамблом „Архангели” учествовала на многим хуманитарних догађајима.

Дуња Јованчевић, сопран, рођена је 1997. године у Београду. Своје музичко школовање започиње у нижој музичкој школи ,,Стеван Христић” у Младеновцу у класи проф. Владимира Булатовића, а наставља у средњој музичкој школи ,,Јосип Славенски” у класи мр Весне Опсенице, сопран. Тренутно је студент треће године на Oдсеку за соло певање, на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, у класи мр Марине Трајковић Биџовски. Током школовања освајала је висока прва места као и лауреате на бројним такмичењима у категорији за ученике ниже и средње школе. Од битних награда током досадашњег школовања издваја: Српска соло песма, 2017, прва награда ; Републичко такмичење ЗМБСШ, 2018, прва награда у четвртој категорији; Републичко такмичење УМБПС, 2019, лауреат четврте категорије; прва награда на међународном такмичењу ,,Јован Бандур” у Панчеву у категорији за студенте. У своје битне наступе убраја: Наступе поводом дана школе ,,Јосип Славенски” 2017. и 2019. године у склопу хора музичке школе, наступ са оркестром средње музичке школе из Золингена у Центру за културу ,,Влада Дивљан” и сопраном Анетом Илић; наступе у Београду у склопу организације ,,Класика у посети” 2017–2019 године; наступе у Етнографском музеју у Београду. Током студија наступа широм Крагујевца у оквиру концерата Катедре соло певања, Катедре за камерну музику и у оквиру јубилеја Филум-a, на свечаном концерту у оквиру организације ,,Српско-Руски мост културе”, похађала је мастер клас Наталије Афејан, мецосопрана из Бугарске.

Вељко Стојановић је започео музичко школовање у родном граду, Смедеревској Паланци. Средњу школу уписује и завршава у Крагујевцу у класи проф. Наталије Томић, а студије клавира у Источном Сарајеву у класи проф. Јокут Михаиловић. На факултету у Источном Сарајеву ради као клавирски сарадник на Одсеку за соло певање. Од 2007. године ради као наставник клавира и клавирски сарадник у музичкој школи „Др Милоје Милојевић” у Крагујевцу. Одржао је низ концерата наступајући у клавирском дуу и као клавирски сарадник Дувачког одсека и Одсека за соло певање.

Милица Букарица, рођена 2001. године, студент је клавира на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, у класи професорке Јоване Радовановић. Основно и средње музичко образовање стекла је у музичкој школи „Др Војислав Вучковић” у Чачку у класама професорки Настасије Татовић и Марије Рудеж-Тишма. Током школовања наступала је на разним такмичењима и освајала највише награде.














Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: „Вече соло песама и арија” на Универзитетској летњој сцени
„Вече соло песама и арија” на Универзитетској летњој сцени
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjmFcWnuTbxOZLY25F1M8oOWMZCCLTYAnbRdZ3i9Ly3qE1irxho-lClklnHwSybL9ZTO7hGnISSuoexFxd0FnTCFPAGMYLpZRsd0jyJDQTcskrjBnnH-l7_fEHkkqqkyaVDFUxtpExjgmKZOEzDssQ2HLzsj7ThwyJh6EudufyptyfWNhLAOakaXdW/w640-h452/305752508_3352463691654311_9050887864833810631_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjmFcWnuTbxOZLY25F1M8oOWMZCCLTYAnbRdZ3i9Ly3qE1irxho-lClklnHwSybL9ZTO7hGnISSuoexFxd0FnTCFPAGMYLpZRsd0jyJDQTcskrjBnnH-l7_fEHkkqqkyaVDFUxtpExjgmKZOEzDssQ2HLzsj7ThwyJh6EudufyptyfWNhLAOakaXdW/s72-w640-c-h452/305752508_3352463691654311_9050887864833810631_n.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2022/09/blog-post_9.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2022/09/blog-post_9.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали