Концерт Од Рахмањинова до ЈAZZ-a


У четвртак, 8. марта, у 19 часова,  биће одржан концерт Од Рахмањинова до ЈAZZ-a  у Универзитетској галерији у Крагујевцу. Наступају пијанисткиње Диана Јовановић и Ана Стефановић, мајка и кћерка.


П Р О Г Р А М Од Рахмањинова до Jazz-a Сергеј Рахмањинов - Руска песма оп.11, за клавир четвороручно 

Игор Шамо – из циклуса „Слике руских живописаца" за клавир 

-Тройка (И.Голиков) 

-Летний вечер (И.Левитан) 

-Утро в лесу (А.Рылов)
-Березка (М.Нестеров) 

-На гулянке (Б.Кустодиев) 

Ана Стефановић - Бајка и Размишљање за клавир 

Геннадиј Сасјко - циклус „Свирам Jazz"за клавир 

- Jazz-Валцер 

- Блуз 

- Regtaime 

Валериј Гаврилин – из циклуса „СКИЦЕ“ за клавир четвороручно -Звона
ДИАНА ЈОВАНОВИЋ, пијанисткиња, је рођена у Украјини. Завршила је Музичку школу „Виљконски“ у класи проф. Ирине Степањенко, освојивши бројне награде на регионалним такмичењима. Студије је започела у класи проф.Татјане Кан на руском државном конзерваторијуму „Собинов“ у Саратову, а наставила је у класи проф. Александра Снегирева на украинском државном конзерваторијуму "П. И. Чајковски" у Кијеву, где је и дипломирала у класи проф. Анатолија Гудјко 1986. године. 

Деловала је као професор клавира на државном педагошком унивезитету „Шевченко“, а након завршене специјализације магистрирала је 1992. у класи Др Гаљине Паторжинске на конзерваторијуму “Чајковски“ у Кијеву , где је као асистент радила две године. 

Током школовања освојила је бројне награде на националним такмичењима и усавршавала се код Сергеја Скринченко, Игорја Рјабова, Аљберта Тараканова, Николаја Сука, Даниила Јуделевича, Наталији Каревине, Ирине Боровик... Снимала је за Радио-Телевизију Украјине. Остварила је бројне турнеје по Русији и Украјини. 

Од 1992. живи у Београду, где је ангажована као професор клавира у Музичкој школи "Јосип Славенски". Снимала је за Радио Телевизију Србије. Учествовала је на бројним међународним фестивалима... 


АНА СТЕФАНОВИЋ је рођена у Београду, клавир учи од пете године код своје мајке проф.Диане Јовановић. Завршила је музичку школу "Славенски" клавирски и теоретски одсек. Године 2014.је дипломирала на ФМУ ( Београд) у класи проф.Дејана Синадиновића. Након завршених мастер студија 2016 је уписала специјалистичке стдије на катедри за камерну музику у класи проф. Дејана Суботића . 

Као изузетни млади таленат освојила је до сада бројне републичке и међународне награде, најзначајнији су: I награда на Републичком такмичењу 2007. године у Београду , 

Лауреат међународног такмичења XXI-st Century Art, 2007. у Кијеву, 

Лауреат VIII међународног EMCY такмичења Memory of Vladimir Horovitz-debut 2008. у Кијеву. 

Лауреат Фестивала Словенске музике 2017 у Београду (у саставу камерног дуа „ЈелиАна“). 

Друга награда на XXVI European Youth pop-rock competition „SARANDEV“ 2017 Добрич, Бугарска 

Гран-При на Aranyhid International Singing competition 2017, Сиофок, Мађарска 

Наступала је у атријуму Народног музеја, галерији Прогрес, Дипломатском клубу, свечаној сали Скупштине града Београда, галерији САНУ, павиљону Цвијета Зузорић, сали београдске филхармоније, КЦБ галерији Арт Гет, СКЦ-у, Сали Руског Дома, Великој Сали и музичкој галерији Коларчеве задужбине. Са запаженим успехом наступала у дворанама Беча, Букурешта, Париза, Кијева као и у многобројним дворанама широм Србије и Црне Горе. 

Учествовала је у ТВ и радио емисијама РТС-а (Суботом увече, Београдски програм, Школски програм, Дневник, Недељно поподне,Стил, Радио 202, Сусретања, Вечерас заједно, Србија на вези). Рецензије наступа и интервјуи објављени су у Борби, Блицу, Вечерњим новостима, Политици, Беорами и часопису Ана. 

Похађала је Мастер-класс професора Невене Поповић(Србија),Паула Гулде (Аустрија), Мишела Сони (Француска), Њине Макарове (Русија), Ирине Степаненко (Украјина) , Михаела Уде (Немачка) . 

Учествовала је на 5. педагошком форуму на ФМУ у Београду, у ревији концерата поводом обележавања 250 година од рођења Моцарта у КЦБ, и у међународној пијанистичкој недељи . 

Осим клавира годинама се бави певањем и компоновањем и наступа у бројним салама широм Србије. Пише песме на енглеском, руском и шпанском језику. Промовише своју уметност тако што ствара синтезу разних жанрова: од класичне до савремене и ауторске музике, где наступа као пијанисткинја, кантаутор што представља праву иновацију и освежење.
Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Концерт Од Рахмањинова до ЈAZZ-a
Концерт Од Рахмањинова до ЈAZZ-a
https://1.bp.blogspot.com/-sbiWA3Gbyb8/Wp6pTMegHPI/AAAAAAAAPEs/Tin0w8eNUBgZHpxTezXTMS8GC8hEu7eRQCLcBGAs/s640/koncert%2B8%2Bmart.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-sbiWA3Gbyb8/Wp6pTMegHPI/AAAAAAAAPEs/Tin0w8eNUBgZHpxTezXTMS8GC8hEu7eRQCLcBGAs/s72-c/koncert%2B8%2Bmart.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2018/03/azz-a.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2018/03/azz-a.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали