Отварање универзитетске летње сцене



У четвртак,16. августа 2018. године, са почетком у 20,00 часова, свечано ће бити отворена овогодишња Универзитетска летња сцена, концертом соло песама и арија на којем ће наступити Теа Трифковић, сопран и Игор Дражевић, клавир.



Програм концерта:


Перголези, Менделсон, Волф, Штраус, Моцарт, Паучини, Росини, Бритн, Хатзе.



Теа Трифковић (1996) је рођена у Постојни (Словенија). Са шест година је почела са учењем клавира у Музичкој школи Сежана у класи проф. Тамаре Ражем Локатели. Са осам година је кренула на међународна такмичења. У 2011. години је примљена на Конзерваторијум за музику и балет у Љубљани (главни предмет клавир) у класи проф. Душе Авбељ. Матурирала је са одличним успехом у класи проф. Јана Севера. Са четрнаест година је почела са учењем соло певања у Музичкој школи Мосте Поље у Љубљани, у класи проф. Саше Чано. По успешно завршеној средњој школи 2015. године примљена је на Високу школу за музику Карл Марија фон Вебер у Дрездену у класу проф. Хендрикеа Вангемана.

Њен музички пут су обележила многобројна такмичења и награде: прва награда на пијанистичком такмичењу “Isola Bella” у Вербањи (Италија); друга награда на Међународном такмичењу »ArsNova« у Трсту (Италија), златно признање на регионалном такмичењу младих музичара, прво место на Међународном такмичењу »Tomaž Holmar« у Малборгету (Италија), прве награде 2014. и 2015. године на такмичењу соло певача »Bruna Špiler « у Херцег Новом, прва награда на Међународном такмичењу соло певача »Лазар Јовановић« у Београду. Године 2017. на престижном такмичењу соло певача »Giulio Perotti« у Икерминдеу (Немачка), је наступала са оркестром у финалу и освојила другу награду.

Упоредо се додатно усавршава на семинарима код еминентних уметника и педагога као што су: Рубен Далибалтајан, Константин Богино, Снежана Нена Брзаковић, Мартина Задро, Соња Миленковић, Анамари Зелер и други. Године 2016. је била чланица академске продукције опере Сан летне ноћи Бенџамина Бритна, у улози виле. Исте године је постала стипендиста града Љубљане као изузетно надарена млада уметница.



Игор Дражевић (1989) је рођен у Лозници. Музичко образовање започиње у ОМШ ,,Вук Караџић” у Лозници у класи проф. Бојане Никић. Средњу музичку школу ,,Михајло Вукдраговић” у Шапцу je завршио у класи проф. Драгомира Братића. Основне и мастер студије је завршио на Факулету музичке уметности у Београду у класи проф. Дубравке Јовичић. Тренутно је на завршној години докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду, одсек клавир, у класи проф. Александра Шандорова.Усавршавао се код истакнутих професора клавира: Светлане Богино, Владимира Угаркова, Александра Сердара, Невене Поповић, Јокут Михајловић, Арбо Валдме, Александре Романић, Наталије Трул и Сиавуша Гаџијева.

На пијанистичким такмичењима освојио је бројне награде, од којих се посебно истичу прве награде: Републичко такмичење 2007. године, ,,Михаило Вукдраговић” Шабац 2006. и 2007. године, ,,Даворин Јенко” Београд 2006. године, Тргу Жиу Румунија 2006. године. На пијанистичком такмичењу ,,Исидор Бајић” Нови Сад 2014. године проглашен за најбољег домаћег такмичара.

Солистичке концерте је изводио широм земље и у иностранству (Италија, Немачка, Холандија, Румунија, Словенија, Босна и Херцеговина). Поред солистичких концерата, наступа и као камерни музичар. Члан је ансамбла ,,Београдски трио” од 2015. године. Поред извођења композиција традиционалне музичке литературе, афинитет према композицијама савременог музичког стваралаштва, посебно оним насталим у Србији, не изостаје. Учествовао је на фестивалима савремене музике као што су ,,ReConstruction” (2017), ,,КоМА” (2017). Са члановима ансамбла ,,Београдски трио” присутни су у пројектима (Рострум+), као и стални сарадници на извођењу студентских испитних радова из композиције. Као солиста и као камерни музичар ради на промовисању у очувању музичког стваралаштва домаћих аутора широм Србије и у иностранству.



* Наредни концерт на Летњој сцени Универзитета:

Концерт за гитару на коме ће наступити мр Александар Стојић - уторак 21. август 2018. године са почетком у 20 часова.
Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Отварање универзитетске летње сцене
Отварање универзитетске летње сцене
https://4.bp.blogspot.com/-KMroVfmT0fA/W3J7OSVKmSI/AAAAAAAAQK8/6YGezbSNQ_c_gPJzXUfr9-PjVwVpSzYuwCLcBGAs/s640/letnja%2B%25281%2529.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-KMroVfmT0fA/W3J7OSVKmSI/AAAAAAAAQK8/6YGezbSNQ_c_gPJzXUfr9-PjVwVpSzYuwCLcBGAs/s72-c/letnja%2B%25281%2529.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2018/08/blog-post.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2018/08/blog-post.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали