Клавирски квинтет Алтро сенсо у Универзитетској галерији



Клавирски квинтет Алтро Сенсо, маестралним извођењем композиција Александра Бородина, Дмитрија Шостаковича и Петра Стојановића, затворио је успешну концертну сезону Универзитетске галерије у Крагујевцу.



Квинтет чине: Теа Петровић-Балинт-виолина, Игор Алексић-виолина, Јован Стојановић-виола, Душан Кочишевић-виолончело, Наташа Шпачек-клавир. На програму су дела Александра Бородина, Дмитрија Шостаковича и Петра Стојановића.


Наташа Шпачек рођена је 1970. Завршила је основне студије у класи Јокута Михаиловића и магистарске студије у класи Арба Валдме на ФМУ у Београду, са дипломом најуспешнијег студента клавирског одсека. Добитник је бројних домаћих и међународних награда. Наступала је са већином оркестара у Београду. Одржала је преко 70 реситала и концерата камерне музике. Њене уметничке склоности окренуте су компоновању и обради класичних дела за соло клавир, клавирски дуо и квинтет, нонет. Реализовала је изложбу и предавања о композитору Петру Стојановићу које остварује и у Будимпешти, а затим и у Неготину (у кући С. С. Мокрањца), за које је добила Почасницу „Мокрањчевих дана”.

Теа Петровић-Балинт је рођена у Београду 1971. ФМУ у Београду завршила је у класи М. Косановић. Усавршавала се на мајсторском курсу у Грожњану код проф. Жислина. Поред тога имала је велики број наступа у камерним оркестрима (Женес Мусикал и др.) на просторима бивше СФРЈ као и у Италији. Члан је Београдске филхармоније од 1994.

Игор Алексић је рођен 1970. године. Дипломирао је и магистрирао виолину на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Александра Павловића. На истом факултету је завршио и постдипломске студије из Камерне музике, у класи проф. Уроша Пешића. Од 1991 до 1997. године био је члан Београдског гудачког оркестра Душан Сковран. Године 1997. одлази у Доминиканску Републику и ради у Националном симфонијском оркестру у Санто Домингу и гудачким квартетима Белоти и Дел Орбе. Од 2003. године ради као професор виолине на Факултету Уметности у Нишу. Оснивач је и члан ансамбла Константинус у оквиру којег делује неколико камерних састава, као и оркестар Камерата Сербика из Београда, са којима остварује значајне наступе у земљи и иностранству.

Стојановић Јован је рођен 1959. у Београду. Дипломирао на ФМУ у класи проф. П. Ивановића. Од 1985. до 1987. усавршавао се на Академиа мусикале киђана у Сиени (Италија), где је учествовао на мајсторским курсевима код Г. Каусеа и Ј. Башмета. Од 1988. живи и ради у Холандији као члан „Недерланд променад оркестра” из Амстердама и „Хет брабантс оркестра” из Ајндховена. Такође, сарађује са „Камерним ансамблом” из Келна, као и са „Оркестром Метрополитана” из Лисабона и Луксембуршком филхармонијом. Неколико година је члан солиста „Фестивал Камерата” у оквиру „Моцарт плус” фестивала камерне музике на Куракао (Холандски антили). У МШ „др Војислав Вучковић” ради од 1996. Стални је сарадник Београдске филхармоније и Симфонијског оркестра РТС-а.

Душан Кочишевић је рођен у Београду 1973. ФМУ у Београду завршио је у класама Ксеније Јанковић и Сандре Белић. Био је учесник међународних семинара за виолончело код Михаела Флаксмана и Казимира Михалика. Добитник је првих награда на Републичком такмичењу у Београду и Савезном такмичењу у Сарајеву 1989. Посвећен је раду у камерним ансамблима са којима је наступао у Србији и широм некадашње СФРЈ. Професионално је ангажован у Београдској филхармонији од 1992.године.








Име

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Изложбе Концерти Промоције Скупови Трибине фотографије
false
ltr
item
Универзитетска галерија у Крагујевцу: Клавирски квинтет Алтро сенсо у Универзитетској галерији
Клавирски квинтет Алтро сенсо у Универзитетској галерији
https://1.bp.blogspot.com/-s1S-nO6kTB4/Xetw4RrjrdI/AAAAAAAAS0k/1Ab9nwlCv1ooRsUzgGtXbMhgnFdNTVdMwCLcBGAsYHQ/s640/koncert%2B10%2Bdecembar.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-s1S-nO6kTB4/Xetw4RrjrdI/AAAAAAAAS0k/1Ab9nwlCv1ooRsUzgGtXbMhgnFdNTVdMwCLcBGAsYHQ/s72-c/koncert%2B10%2Bdecembar.jpg
Универзитетска галерија у Крагујевцу
http://www.galerija.kg.ac.rs/2019/12/blog-post.html
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/
http://www.galerija.kg.ac.rs/2019/12/blog-post.html
true
2368439889238302432
UTF-8
Није пронађен ниједан чланак ВИДИ СВЕ Прочитај више Одговори Прекини одговор Обриши By Почетна СТРАНЕ ЧЛАНЦИ Види све ПРЕПОРУЧЕНО ОЗНАКА АРХИВА SEARCH СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан чланак који одговара вашем захтеву Back Home Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сада 1 минут пре $$1$$ minutes ago 1 сат раније $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago више од 5 седмица пре Пратиоци Прати Овај садржај је премијум Молим Вас да поделите да бисте откључали садржај Копирај цео код Селектуј цео код Сви кодови су копирани Не можете копирати цео код, молимо вас да притиснете [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) да бисте копирали